Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΔΕΣΦΑ και δημοπρασίες (ΝΟΜΕ) στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη με τους θεσμούς

ΔΕΣΦΑ και δημοπρασίες (ΝΟΜΕ) στο επίκεντρο της συνάντησης Σταθάκη με τους θεσμούς
Οι συζητήσεις που συνεχίζονται και αυτή την ώρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα διαρκέσουν οπωσδήποτε έως το τέλος της εβδομάδας
Αναγνωριστικού χαρακτήρα ήταν η πρώτη δίωρη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Τα δύο θέματα που σύμφωνα με την κυβέρνηση βρίσκονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, είναι η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και η αξιολόγηση της εφαρμογής των δημοπρασιών ηλεκτρικής ενέργειας, που στόχο έχουν τη μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική αγορά στο 50% έως το 2020.
Οι συζητήσεις που συνεχίζονται και αυτή την ώρα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, θα διαρκέσουν οπωσδήποτε έως το τέλος της εβδομάδας, οπότε και θα υπάρξει νέα συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Σημειώνεται, ότι το μεγαλύτερο από τα "αγκάθια"¨της διαπαραγμάτευσης είναι ο τρόπος υπολογισμού των ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας, που θα δημοπρατούνται, με την τρόικα να απαιτεί αθροιστικό υπολογισμό και να θέτει πλέον επιτακτικά το ζήτημα της λήψης δομικών μέτρων, δηλαδή την πώληση μονάδων υδροηλεκτρικής και λιγνιτικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης