Τελευταία Νέα
Οικονομία

Markit: Περαιτέρω επιδείνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2017

Markit: Περαιτέρω επιδείνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2017
Η παραγωγή στον κλάδο σημείωσε πτώση για έκτο συνεχόμενο μήνα
Περαιτέρω επιδείνωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, με την πτώση να περιλαμβάνει τόσο τις νέες επιχειρήσεις όσο και την παραγωγή και τις εξαγωγές.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 47,7 μονάδες, έναντι 46,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, σηματοδοτώντας τον έκτο συνεχόμενη μήνα όπου ο κλάδος καταγράφει συρρίκνωση.
Βασικός παράγοντας για τη συρρίκνωση του κλάδου αποτελεί η πτώση των νεών επιχειρήσεων, οδηγώντας στη μείωση της παραγωγής για πολλοστή φορά, ενώ περιορίστηκε και η στελέχωση των επιχειρήσεων για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, οι έλληνες κατασκευαστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αύξηση στις τιμές των εισροών, εν μέσω συχνών αναφορών για υψηλότερο κόστος στις πρώτες ύλες.
"Οι συνθήκες της ελληνικής μεταποίησης εξακολούθησαν να επιδεινώνονται τον Φεβρουάριο, καθώς η εγχώρια παραγωγή και η εσωτερική ζήτηση συνεχίζυν να επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγή, οδηγώντας σε περαιτέρω απώλεια στις θέσεις εργασίας", σημειώνει ο Alex Gill, οικονομολόγος της Markit.
Να σημειώσουμε ότι από τις οκτώ χώρες της Ευρωζώνης που συμμετέχουν στην έρευνα της Markit, η Ελλάδα αποτέλεσε τη μοναδική χώρα που κατέγραψε συρρίκνωση.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης