Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνομιλίες κυβέρνησης και δανειστών – Στο επίκεντρο αφορολόγητο και συντάξεις

Ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συνομιλίες κυβέρνησης και δανειστών – Στο επίκεντρο αφορολόγητο και συντάξεις
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μέτρα και τα αντίμετρα της περιόδου ως το 2020
Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο, έπειτα από τέσσερις περίπου ώρες, οι σημερινές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους επικεφαλής των θεσμών, στο ξενοδοχείο Χίλτον. 
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα μέτρα και τα αντίμετρα της περιόδου ως το 2020, με κυβερνητική πηγή να αναφέρει πως «παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας, ορισμένα μέτρα είναι σε πολύ καλό δρόμο, σε κάποια άλλα ζητούν τεχνικές λεπτομέρειες, σε κάποια άλλα διαφωνούν».
Τα επίμαχα ζητήματα παραπέμπονται από αύριο 2/3 στα τεχνικά κλιμάκια και η συζήτηση σε επίπεδο υπουργών δεν αναμένεται να επαναληφθεί πριν την ερχόμενη Παρασκευή.
Η αρχική θέση των δανειστών αφορά μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ, τα οποία θα αντληθούν μέσω περικοπών σε συντάξεις και αφορολόγητο.
Η κυβέρνηση αφήνει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τελικές απαιτήσεις να είναι μικρότερες, καθώς, σύμφωνα με την επισήμανση του Δ.Ν.Τ., όπως αποτυπώνεται στην έκθεση του άρθρου 4, οι προβλέψεις και οι απαιτήσεις του Ταμείου δεν έχουν ενσωματώσει τα στοιχεία μετά το Νοέμβριο του 2016.
Σημειώνεται ότι το Ταμείο έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεωρήσεων στις προβλέψεις του, εφόσον προκύψουν τα οριστικά στοιχεία του 2016, με την ελληνική κυβέρνηση να επιδιώκει μείωση των συνολικών απαιτήσεων στη βάση καλύτερης επίδοσης στο μέτωπο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης