Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επενδύσεις στη Ελλάδα από funds με στόχο 500 εκατ σε συνεργασία με το European Investment Fund

tags :
Επενδύσεις στη Ελλάδα από funds με στόχο 500 εκατ σε συνεργασία με το European Investment Fund
Τα funds που θέλουν να επενδύσουν στην εγχώρια οικονομία έχουν και ελληνικό άρωμα
Με ανοικτό ακόμη το θέμα της αξιολόγησης, τίποτα δεν εμπόδισε τα funds που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα και τα οποία έδωσαν το παρόν στην ανοικτή πρόσκληση που απεύθυνε το European Investment Fund (EIF - Ευρωπαϊκή Ταμείο Επενδύσεων), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων συμμετοχής την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017.
Η προσέλευση των ενδιαφερομένων ήταν καλύτερη του αναμενομένου και τα equity funds έδωσαν το παρόν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για επενδύσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις.
To EIF, που ανέλαβε την πρωτοβουλία προσέλκυσης επενδυτών, διεκδικεί να συγκεντρώσει το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 260 εκατ. ευρώ θα είναι η δική της συμμετοχή.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο αίτημα ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 10 funds, ενώ ο διοργανωτής της πρωτοβουλίας αφήνει να εννοηθεί ότι ο συνολικός τους αριθμός μπορεί να ανέλθει σε 15.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα funds που θέλουν να επενδύσουν στην εγχώρια οικονομία έχουν και ελληνικό άρωμα.
Ανάμεσα σε αυτά είναι και το fund DECA Investments του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Το θετικό στοιχείο είναι ότι το ποσό των 500 εκατ. ευρώ θα «πέσει» στην ελληνική οικονομία και σε επιχειρήσεις που βρίσκονται εκτός του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Σχεδόν όλοι οι κλάδοι της οικονομίας είναι στο «ραντάρ» των 500 εκατ. ευρώ, αλλά θα δοθεί μια προτεραιότητα σε επιχειρήσεις με καινοτομίες όπως και νεοφυείς επιχειρήσεις.
Η αρχική συμφωνία συμμετοχής προβλέπει ότι τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί την πρώτη πενταετία και η έξοδος των funds θα είναι εφικτό να γίνει μετά από 10 χρόνια.
Οι επενδύσεις δεν έχουν χαρακτηριστικά δανείου, ενώ οι επενδυτές θα πάρουν πίσω τα χρήματα τους από την ανάπτυξη της εταιρείας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης