Τελευταία Νέα
Οικονομία

EBRD: Επενδύει 300 εκατ. ευρώ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα

EBRD: Επενδύει 300 εκατ. ευρώ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα
Το πρώτο project που θα χρηματοδοτήσει η EBRD είναι μία αιολική φάρμα 43 MW, η οποία θα αναπτυχθεί από την Volterra Α.Ε., ιδιοκτησίας της J&P Avax
Την επένδυση 300 εκατ. ευρώ σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και η EBRD αποσκοπεί να τονώσει τις επενδύσεις και τη χρηματοδότηση, ώστε η χώρα να ξεκλειδώσει τις τεράστιες δυνατότητές της σε ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια, η αιολική ενέργεια, η βιομάζα και η γεωθερμική ενέργεια.
Η EBRD ξεκίνησε να επενδύει στην Ελλάδα το 2015, στο πλαίσιο στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, μετά την κρίση χρέους.
Έως σήμερα έχει επενδύσει περίπου 850 εκατ. ευρώ σε 17 έργα στον χρηματοπιστωτικό τομέα, τον τομέα της ενέργειας, τις υποδομές και στη
βιομηχανία μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
Με τα 300 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν δράσεις στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αλλά και της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας με σκοπό να διασφαλιστεί η επάρκεια και να μειωθούν οι απώλειες.
Απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση της ικανότητας απόδοσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα κατά 2.4 GW έως το 2020.
«Το πλαίσιο της EBRD για την ανανεώσιμη ενέργεια θα καταστήσει την ελληνική οικονομία πιο πράσινη, πιο ανθεκτική και πιο ανταγωνιστική», ανέφερε ο Harry Boyd-Carpenter, αρμόδιο στέλεχος της τράπεζας.
Η όλη προσπάθεια αναμένεται να οδηγήσει σε ετήσια εξοικονόμηση εκπομπών 500.000 τόνων ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα.
Το πρώτο project που θα χρηματοδοτήσει η EBRD είναι μία αιολική φάρμα 43 MW, η οποία θα αναπτυχθεί από την Volterra Α.Ε., ιδιοκτησίας της J&P Avax.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης