Τελευταία Νέα
Οικονομία

Thomsen: Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο - Τα πλεονάσματα 3,5% θα πλήξουν την ανάπτυξη

Thomsen: Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο - Τα πλεονάσματα 3,5% θα πλήξουν την ανάπτυξη
Ο Thomsen τόνισε ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται και ελάφρυνση και μεταρρυθμίσεις για να γίνει βιώσιμο
«Το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο» επανέλαβε σήμερα, Παρασκευή 10 Μαρτίου, ο Poul Thomsen, επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την Ευρώπη, μιλώντας σε εκδήλωση του Atlantic Council.
Όπως τόνισε, το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και δεν πρόκειται να γίνει βιώσιμο μόνο με ελάφρυνση αυτού, αλλά απαιτούνται μεταρρυθμίσεις.
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως το ελληνικό χρέος χρειάζεται και ελάφρυνση και μεταρρυθμίσεις για να γίνει βιώσιμο και ότι δεν αρκεί μόνο η μία από τις παραμέτρους.
Ο ίδιος επανέλαβε πως τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, τα οποία πρέπει να πετύχει η χώρα, με βάση τους στόχους του προγράμματος διάσωσης, θα πλήξουν την ανάπτυξη. 
Ο Thomsen αναφέρθηκε και γενικότερα στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας πως οι προκλήσεις εμφανίζονται κυρίως σε εθνικό επίπεδο, καθώς η συνολική ανάπτυξη της ηπείρου είναι εύρωστη, παρά την πολιτική αβεβαιότητα.
Όπως είπε, πάντως, πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη, αν θέλει να προοδεύσει και για «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, οι χώρες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες».
Αξίζει να αναφερθεί πως, το στέλεχος του ΔΝΤ έκανε λόγο για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και στη Γερμανία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης