Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση Μητσοτάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών - Στο επίκεντρο η μείωση των NPLs

Συνάντηση Μητσοτάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών - Στο επίκεντρο η μείωση των NPLs
Το μπαράζ επαφών του κ. Μητσοτάκη θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι, με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη
(upd) Συνάντηση με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα έχει σήμερα 15 Μαρτίου 2017, στις 17:00 το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β΄αξιολόγησης, η οποία αποτελεί τροχοπέδη στον σχεδιασμό των συστημικών τραπεζών για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θα βρεθεί στο επίκεντρο.
Αύριο επιτελείο της ΕΕΤ θα βρεθεί στη Φρανκφούρτη για συναντήσεις με στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού.
Εν τω μεταξύ, αισθητή βελτίωση της κατάστασης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος διαπιστώνει η Daniele Nouy, επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής, τονίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).
Ειδικότερα, χθες Τρίτη 14 Μαρτίου, η Nouy συναντήθηκε με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση της οποίας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα.
Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης.
Τώρα, η μεγάλη πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης