Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση στελεχών της ΝΔ με το ΕΒΕΑ – Στο επίκεντρο φορολογία και ρευστότητα των επιχειρήσεων

Συνάντηση στελεχών της ΝΔ με το ΕΒΕΑ – Στο επίκεντρο φορολογία και ρευστότητα των επιχειρήσεων
Συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος για τις εμπορικές επιχειρήσεις
Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τους αναπληρωτές Τομεάρχες Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, και βουλευτή Επικρατείας, κ. Θεόδωρο Φορτσάκη, στο πλαίσιο συναντήσεων με τις διοικήσεις φορέων της οικονομίας, πραγματοποίησαν σήμερα, Παρασκευή 17 Μαρτίου, την τρίτη επίσκεψη, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α).
Στη συνάντηση εργασίας με το Προεδρείο του Ε.Β.Ε.Α., υπό τον Πρόεδρό του, κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, συζητήθηκαν θέματα της ελληνικής οικονομίας και ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο.
Όπως η υψηλή φορολόγηση, η επιχειρηματική μετανάστευση και τα «λουκέτα» επιχειρήσεων, η προβληματική χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από το τραπεζικό σύστημα, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών και Δημοσίου, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και το θέμα του παραεμπορίου.
Στη συζήτηση, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για επεξεργασία πολιτικών, οι οποίες θα εστιάζουν:

1ον. Στον περιορισμό και τον εξορθολογισμό της φορολογικής επιβάρυνσης της εμπορικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στη στήριξη της ανταγωνιστικής, εξωστρεφούς και καινοτόμου παραγωγικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

2ον. Στη βελτίωση των συνθηκών πρόσβασης σε ρευστότητα για τις βιώσιμες εμπορικές επιχειρήσεις μέσω του τραπεζικού συστήματος, μέσα και από την υλοποίηση ενός λειτουργικού συστήματος εξωδικαστικού συμβιβασμού.

3ον. Στην επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και στην αντιμετώπιση του προβλήματος του παραεμπορίου.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην περαιτέρω βελτίωση του διοικητικού και γραφειοκρατικού περιβάλλοντος για τις εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και στην προώθηση δράσεων για την ενδυνάμωση της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.
Οι επικεφαλής του Τομέα Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσουν τις συστηματική συνεργασία με τις διοικήσεις των φορέων της οικονομίας και την καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων τους, σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης στρατηγικής και πέραν των Μνημονίων για την ανάταξη της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης