Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lagarde (ΔΝΤ): Η παγκόσμια οικονομία πρέπει να αντισταθεί στον προστατευτισμό του Trump

Lagarde (ΔΝΤ): Η παγκόσμια οικονομία πρέπει να αντισταθεί στον προστατευτισμό του Trump
Μια ισχυρή νομισματική, δημοσιονομική και διαρθρωτική οικονομική πολιτική είναι καθοριστική για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας
«Η παγκόσμια οικονομία έχει ανακτήσει τις δυνάμεις της» δήλωσε σήμερα (18/3) η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde στο τέλος της συνάντησης μεταξύ των G20 υπουργών Οικονομικών και των Διοικητών των Κεντρικών τραπεζών στο Baden Baden της Γερμανίας.
Σύμφωνα με το Reuters, η Lagarde διευκρίνισε ότι «οι λανθασμένες πολιτικές θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν αυτή τη δυναμική» καλώντας τους οικονομικά ισχυρούς του πλανήτη να συνεργαστούν στο υπάρχων πλαίσιο.
«Συναντηθήκαμε σε μια εποχή που η ανάπτυξη επιταχύνεται σε όλο τον κόσμο και υπάρχουν ενδείξεις οτι η παγκόσμια οικονομία έχει φθάσει σε ένα σημείο ανάκαμψης, αν και υπάρχουν ακόμη σημεία που προκαλούν αβεβαιότητα» δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Η δήλωσή της είχε ως στόχο την αποτυχία των G20 να επιτύχουν μια συμβιβαστική συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο και να τηρήσουν τις παλαιότερες δεσμεύσεις τους ώστε να το κρατήσουν το διεθνές εμπόριο ανοιχτό και να απορρίψουν τον προστατευτισμό, της κυβέρνησης Trump.
Οπως είπε «μια ισχυρή νομισματική, δημοσιονομική και διαρθρωτική οικονομική πολιτική είναι καθοριστική για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας».
Η C. Lagarde έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην παγκόσμια συνεργασία και την εφαρμογή κοινών πολιτικών, προς τη σωστή κατεύθυνση, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη μιας ισχυρής, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης.
Αντίθετα, όπως υπογράμμισε, οι λάθος χειρισμοί θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν αυτή την ανάπτυξη.
Αξιωματούχοι που μετείχαν στη συνάντηση των G20 έχουν εγείρει ανησυχίες για την νέα πολιτική προστατευτισμού που επιθυμεί να εφαρμόσει ο αμερικανός πρόεδρος Trump, που έχει ως στόχο να μειώσει τις εισαγωγές ξένων προϊόντων προς τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης