Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πηγές Ε.Ε: To ΔΝΤ ζητά ισχυρές δεσμεύσεις από την Ελλάδα - Συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς

tags :
Πηγές Ε.Ε:  To ΔΝΤ ζητά ισχυρές δεσμεύσεις από την Ελλάδα - Συνάντηση Τσακαλώτου με τους θεσμούς
Εν όψει της συνεδρίασης του Eurogrou, ο αξιωματούχος τονίζει ότι έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές και παραμένουν ανοικτά σημαντικά ζητήματα
To ΔΝΤ ζητά ισχυρές δεσμεύσεις από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα, τονίζει αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Bloomberg.
Εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup, ο αξιωματούχος τονίζει ότι έχει σημειωθεί πολύ μικρή πρόοδος ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές και παραμένουν ανοικτά σημαντικά ζητήματα.
Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι η συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.
Ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, να δοθεί μία νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Επίσης, ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι η συνεδρίαση του Eurogroup θα είναι σύντομη.
Όπως έχει μεταδώσει το bankingnews.gr, πολιτική λύση στα μείζονα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης (φορολογικό, εργασιακό, ασφαλιστικό, ενέργεια και αντίμετρα) αλλά και σε ένα καλό ανακοινωθέν που θ’ ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή των δανειστών στην Αθήνα, θα επιδιώξουν Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στην οποία μεταβαίνουν από κοινού.
Μάλιστα, η υπουργός Εργασίας εκτός από το Eurogroup θα μετάσχει και στα προπαρασκευαστικά ραντεβού που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών με ευρωπαίους αξιωματούχους και εκπροσώπους του ΔΝΤ.
Η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα προσπαθήσει ότι δεν κατάφερε εδώ στην Αθήνα ή στις τηλεδιασκέψεις που είχε το Σαββατοκύριακο με τους επικεφαλής των δανειστών να το πετύχει μέσα στην έδρα τους εκμεταλλευόμενη τις επαφές που θα έχει με πρόσωπα - κλειδιά των θεσμών.
Είναι σίγουρο ότι σε αυτές τις συναντήσεις ο κ. Τσακαλώτος θα κινηθεί στην βάση της γραμμής Μαξίμου, όπως αυτή επανασχεδιάστηκε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.
Σίγουρο είναι επίσης ότι δεν θα υπάρξει non paper για τις αποφάσεις του Eurogroup, εφόσον δεν μεσολαβήσει κωδικοποίηση των μηνυμάτων με τον υπουργό Οικονομικών ώστε να αποφευχθούν άλλα επικοινωνιακά λάθη.
Όπως και να’ χει πάντως το κλίμα στις Βρυξέλλες θα είναι βαρύ για τον Έλληνα και την Ελληνίδα υπουργό με αποτέλεσμα και η πορεία της Συνόδου να είναι λίγο έως πολύ προδιαγεγραμμένη.
Θα είναι το τέταρτο κατά σειρά Eurogroup - από τις 20 Δεκεμβρίου του 2016 που ήταν το πρώτο χρονικό ορόσημο που είχε τεθεί για τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς - που θα περάσει άπρακτο, ενώ το πιο ανησυχητικό είναι ότι φως στο τούνελ δεν διαφαίνεται ούτε για το άτυπο Συμβούλιο που θα γίνει στις 7 Απριλίου στην Μάλτα.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης