Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Η μη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης προκαλεί ανασφάλεια και παγώνει την οικονομία

tags :
Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Η μη ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης προκαλεί ανασφάλεια και παγώνει την οικονομία
«Οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού και της ΕΕ για θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος, στηρίζονται κυρίως στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ»
Νέο σκηνικό αβεβαιότητας διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, που έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία και τις προοπτικές για ανάκαμψη το 2017 τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, παρουσία του τομεάρχη Οικονομικών της ΝΔ Χρήστου Σταϊκούρα.
Η παράταση της εκκρεμότητας σε σχέση με την αξιολόγηση προκαλεί ανασφάλεια και πάγωμα της οικονομικής δραστηριότητας, συνέχισε ο κ.Μίχαλος.
«Οι προβλέψεις του Προϋπολογισμού και της ΕΕ για θετικό ρυθμό ανάπτυξης φέτος, στηρίζονται κυρίως στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης και στην ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Όσο οι εξελίξεις αυτές καθυστερούν τόσο δυσχεραίνεται η επίτευξη του στόχου» είπε ο ίδιος και κατέληξε:
«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανάπτυξη δεν έρχεται με επίσημες προβλέψεις και με εξαγγελίες.
Η ανάπτυξη είναι θέμα εμπιστοσύνης στην οικονομία και βιώσιμων συνθηκών για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) για το πρώτο δίμηνο του 2017, τα οποία επικαλέστηκε ο κ. Μίχαλος, είναι αποκαρδιωτικά.  
«Το ισοζύγιο εγγραφών - διαγραφών του ΓΕΜΗ ήταν αρνητικό και το πρώτο δίμηνο του 2017.
Μέσα σε αυτό το διάστημα έβαλαν λουκέτο περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις, ο εμπορικός κόσμος κάνει λόγο για μείωση τζίρου της τάξης του 20% στις χειμερινές εκπτώσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ στην αγορά εργασίας κυριαρχούν σε ποσοστό άνω του 50%, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης