Τελευταία Νέα
Οικονομία

Eurogroup: Εντατικές συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές για την επίτευξη ταχείας συμφωνίας (staff-level agreement)

tags :
Eurogroup: Εντατικές συνομιλίες με τις ελληνικές αρχές για την επίτευξη ταχείας συμφωνίας (staff-level agreement)
Οι ελληνικές αρχές και τα θεσμικά όργανα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες με στόχο την ταχεία σύναψη της συμφωνίας, (staff-level agreement)
Για τις εξελίξεις σχετικά με τη β΄αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας ενημέρωσε τα θεσμικά όργανα  (η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) ο  Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eurogroup μετά τη συνεδρίαση του κοινοτικού οργάνου σήμερα 20/3/2017.
Οι ελληνικές αρχές και τα θεσμικά όργανα θα συνεχίσουν τις συνομιλίες με στόχο την ταχεία σύναψη της συμφωνίας, staff-level agreement.
Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι εντατικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες, με επίκεντρο τα κύρια εκκρεμή ζητήματα.
Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα αναπτυξιακά μέτρα, ως εξισορρόπηση στα δημοσιονομικά από το 2018 και μετά  αλλά και στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, προστίθεται στην ανακοίνωση.
Η συμφωνία  είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή ολοκλήρωση της β΄ αξιολόγησης  του προγράμματος και ως εκ τούτου, για την αποδέσμευση δανείων  στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος διάσωσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης