Τελευταία Νέα
Οικονομία

WSJ: Η εμμονή του ΔΝΤ για την ελληνική αγορά εργασίας τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις

WSJ: Η εμμονή του ΔΝΤ για την ελληνική αγορά εργασίας τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις
Η ιδεολογική σύγκρουση ΔΝΤ - ελληνικής κυβέρνσης απειλεί τις διαπραγματεύσεις
Η επιμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα πρέπει να κάνει στην αγορά εργασίας μπορεί να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Σε αυτή την επιμονή αναφέρεται, με δημοσίευμά της, η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνοντας με νόημα ότι στο Eurogroup της 20ης Μαρτίου, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν για τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο δεν καταγράφηκε καμία πρόοδος στα εργασιακά.
Τα εργασιακά αποτελούν ένα από τα μείζονα ζητήματα, με δεδομένη και την επιμονή του ΔΝΤ για περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και απόρριψη του ενδεχομένου αντιστροφής μεταρρυθμίσεων που ήδη έχουν υλοποιηθεί.
Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι επιδιώκει να αποκαταστήσει τις εξουσίες των συνδικάτων στη διαπραγμάτευσης των συλλογικών συμβάσεων, επιθυμία που προσκρούει στις επιταγές και την ανυποχώρητη στάση του Ταμείου.
Κατά την αμερικανική εφημερίδα, πρόκειται για μια ιδεολογική σύγκρουση - ελεύθερη αγορά εναντίον ευρωπαϊκής αριστεράς - που θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη συμφωνίας, που τόσο έχουν ανάγκη Ελλάδα και Ευρώπη.
Όπως αναφέρει η WSJ, η συμφωνία στο εργασιακό, τα δημοσιονομικά, αλλά και σε άλλες πολιτικές θεωρείται από όλους τους φορείς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις σαν το πρώτο βήμα στον δρόμο της ανάκαμψης.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης