Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέα συνάντηση ελληνικής αποστολής - θεσμών στις Βρυξέλλες - Χωρίς σημαντική πρόοδο οι διαπραγματεύσεις

tags :
Νέα συνάντηση ελληνικής αποστολής - θεσμών στις Βρυξέλλες - Χωρίς σημαντική πρόοδο οι διαπραγματεύσεις
Στη διαπραγματευτική ομάδα Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Αχτσιόγλου, θα προστεθεί σήμερα και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης
Χωρίς σημαντική πρόοδο συνεχίζονται σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο επιτελείο των Ελλήνων υπουργών και τους επικεφαλής των θεσμών.
Στη διαπραγματευτική ομάδα Τσακαλώτου, Χουλιαράκη, Αχτσιόγλου, θα προστεθεί σήμερα και ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης.
Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν εκ νέου τα τρία «αγκάθια», δηλαδή τα εργασιακά, η ενέργεια και οι συντάξεις.
Όλα συγκλίνουν πως οι δανειστές επιμένουν σε περικοπή συντάξεων πέρα της προσωπικής διαφοράς, προκειμένου να «βγαίνει» ο λογαριασμός στους προ-συμφωνημένους στόχους των πλεονασμάτων.
Επιπλέον, η λύση – φόρμουλα και ορισμένες εναλλακτικές που προτείνει η κυβέρνηση για το θέμα της ΔΕΗ, δε γίνονται αποδεκτές.
Όσο για τα μέτρα – αντίμετρα, οι θεσμοί επιμένουν ότι πρέπει πρώτα να «κλείσουν» τα μεγάλα και τα μετά τα μικρά ζητήματα, καθώς θεωρούν ότι τα θετικά αντίμετρα και το πλέγμα μέτρων προστασίας, μπορούν να επιλυθούν γρήγορα, χωρίς να μπλοκάρουν τη συμφωνία.
Χωρίς ιδιαίτερες προσεγγίσεις και απτά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν χθες οι συναντήσεις του κλιμακίου των υπουργών με τους θεσμούς στο Brussels Group, στις Βρυξέλλες, όπως μετέδωσε το bankingneews.gr
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ευρωπαϊκές πηγές, οι δανειστές επιμένουν στην αποκρατικοποίηση του 40% της ΔΕΗ, ενώ δεν κάνουν βήμα πίσω στα ζητήματα - «αγκάθια» που αφορούν τα εργασιακά.
Πάντως, πηγές στην Αθήνα που έχουν καλή γνώση των διαπραγματεύσεων, αναφέρουν πως σημειώνεται αργά αλλά σταθερά πρόοδος, όχι όμως στο βαθμό που να μπορεί να «κλειδώσει» το πολυπόθητο «staff-level agreement» για το Eurogroup

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης