Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπ. Οικονομία: Κανονικά οι πληρωμές των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013)

tags :
Υπ. Οικονομία: Κανονικά οι πληρωμές των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013)
Οι επενδυτές που υλοποίησαν κανονικά την επένδυση τους θα πληρωθούν στο ακέραιο
Για την κανονική καταβολή των πληρωμών των δικαιούχων Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» (ΕΣΠΑ 2007-2013) ενημερώνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Όπως δήλωσε ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Παναγιώτης Κορκολής το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» ήταν σε τραγική κατάσταση, καθώς η απορρόφηση των πόρων ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτω του 60%, ενώ σε ορισμένες δράσεις υπήρξαν εκτεταμένα κρούσματα απάτης που κινητοποίησαν τόσο τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου του Υπουργείου, όσο και τον οικονομικό εισαγγελέα αλλά και το ευρωπαϊκό γραφείο για την καταπολέμηση της απάτης (OLΑF), με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παγώσει όλες τις κρατικές ενισχύσεις στην «Ψηφιακή Σύγκλιση».
«Εμείς ωστόσο, εξυγιάναμε το πρόγραμμα και αυξήσαμε δραματικά την απορρόφηση των πόρων, η οποία πλέον αγγίζει το 110%, ενώ ολοκληρώνουμε και τη διαδικασία ελέγχου» αναφέρει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον κ. Κορκολή, οι επενδυτές που δεν έχουν καμία εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση και υλοποίησαν κανονικά την επένδυση τους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, θα πληρωθούν στο ακέραιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης