Οικονομία

Πιτσιόρλας: Είμαστε πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup 7/4 - Πρόθεσή μας να σωθεί η ΔΕΗ

Πιτσιόρλας: Είμαστε πολύ κοντά σε τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup 7/4 - Πρόθεσή μας να σωθεί η ΔΕΗ
«Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να κλείσει όλο το πακέτο της αξιολόγησης»
Η ειρηνική κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί η τεχνική συμφωνία στις αρχές Απριλίου 2017, υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Μπορεί να γίνει και έως τις 7 Απριλίου, αυτός είναι ο στόχος.
Αυτό ανοίγει τον δρόμο για να κλείσει όλο το πακέτο της αξιολόγησης», εκτίμησε.
Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός τόνισε πως ότι απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά είναι υπερβολικές και παράλογες, ενώ επανέλαβε τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα πως η κυβέρνηση «δεν θα δεχθεί ένα εργασιακό Μεσαίωνα Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν συλλογικές διαπραγματεύσεις».
Σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά, σημείωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι «πρώτον να σωθεί η ΔΕΗ γιατί έχει μεγάλα προβλήματα, δεύτερον να αναπτυχθεί η ΔΕΗ και τρίτον, στόχος είναι να υπάρξει μια συνολική στρατηγική για τα ενεργειακά θέματα στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση έλαβε εντολή να βγάλει τη χώρα από την κρίση, για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό ό,τι χρειαστεί θα το περάσει από τη Βουλή».
Επίσης, ο κ. Πιτσιόρλας κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία όταν ζητάει να κλείσει εδώ και τώρα η αξιολόγηση χωρίς να γίνει καμία παραχώρηση.
Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα 28 Μαρτίου 2017, υποστήριξε πως οι υποχρεώσεις της χώρας για ιδιωτικοποιήσεις μέρους της δημόσιας περιουσίας, δίνει τη δυνατότητα για μία σημαντική αλλαγή στη σχέση κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Μάλιστα, επανέλαβε την άποψη πως είναι κρίσιμο να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο και «θα ανοίξει μεγάλες δυνατότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης