Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΕΣΕΕ: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες επιχειρήσεις ο εξωδικαστικός συμβιβασμός

ΕΣΕΕ: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες επιχειρήσεις ο εξωδικαστικός συμβιβασμός
Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι προκειμένου η συμμετοχή στον εξωδικαστικό μηχανισμό να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες επιχειρήσεις και μικρομεσαίους της αγοράς, εκτιμά σε υπόμνημά της προς όλους τους βουλευτές η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η οποία απαιτεί την ενσωμάτωση ποιοτικότερων παραμέτρων «για να μην αποκλειστεί η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που ενώ θέλουν δεν θα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».
Η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι προκειμένου η συμμετοχή στον εξωδικαστικό μηχανισμό να είναι όσο το δυνατόν μαζικότερη, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα ένταξης σε αυτόν και στους ελεύθερους επαγγελματίες, εφόσον οι τελευταίοι παραιτηθούν από άλλες ρυθμίσεις ή από το δικαίωμα υπαγωγής στις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Κατσέλη», ενώ αναφέρεται και στον προβληματισμό που προκαλεί η μη δυνατότητα ένταξης στις ευεργετικές διατάξεις του μηχανισμού όσων επιχειρήσεων διαθέτουν το 85% των οφειλών τους σε ένα μόνο πιστωτή.
Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, κ. Βασίλης Κορκίδης, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «το εν λόγω νομοσχέδιο θα αποτελέσει σωσίβιο για την αγορά, αφού ουσιαστικά θα δώσει τη δυνατότητα σε βιώσιμες επιχειρήσεις να ρυθμίσουν συνολικές οφειλές, τόσο προς τον ιδιωτικό τομέα όσο και προς το Δημόσιο, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε όσες δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους πάνω σε νέες βάσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας».
Στη συνέχεια, πραγματοποιεί αναφορά στις θετικές ρυθμίσεις της νομοθετικής πρωτοβουλίας που προβλέπει τη στήριξη υγιών και βιώσιμων επιχειρήσεων, και κυρίως των πολύ μικρών, μικρομεσαίων και ατομικών, οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση.
Υπογραμμίζει δε, ιδιαίτερα το γεγονός ότι για πρώτη φορά διαμορφώνεται ένα εξωδικαστικό πλαίσιο, που δίνει την ευκαιρία σε μια υπερχρεωμένη επιχείρηση να συγκεντρώσει όλους τους πιστωτές της, προκειμένου να ρυθμίσει όλα τα χρέη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης