Τελευταία Νέα
Οικονομία

DW: Περαιτέρω προσέγγιση Ελλάδας - δανειστών - Ποια θέματα παραμένουν ανοιχτά

DW: Περαιτέρω προσέγγιση Ελλάδας - δανειστών - Ποια θέματα παραμένουν ανοιχτά
Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας
Εντός των επόμενων ωρών, το αργότερο μέχρι το Σαββατοκύριακο (1-2/4/2017), αναμένεται να αποφασιστεί η επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.
Μάλιστα, η χθεσινή (30/3/2017) συνεδρίαση του EuroWorking Group μίκρυνε ακόμα περισσότερο την απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από τους δανειστές της.
Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, το EuroWorking Group συνέστησε στους επικεφαλής των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα, αφήνοντας τον καθορισμό της ημερομηνίας στις δύο εμπλεκόμενες πλευρές στις διαπραγματεύσεις, δηλαδή την κυβέρνηση και τους θεσμούς.

Τα αγκάθια στη συμφωνία

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την Deutsche Welle, το μοναδικό θέμα που παρέμεινε ανοιχτό μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group αφορούσε στα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση μετά το 2018 και ειδικότερα οι περικοπές στις συντάξεις.
Η διαφορά που θα πρέπει να διευθετηθεί μέσα στις επόμενες ώρες δεν είναι ως προς το μέγεθος των περικοπών, το οποίο θα φτάσει στο 1% του ΑΕΠ, αλλά ως προς την κατανομή του τη διετία 2019-2020.

Οι κοινοτικές πηγές

Πάντως, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, η επιστροφή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα πρέπει να γίνει το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ώστε σε 2-3 ημέρες να καταλήξουν σε ένα πλαίσιο συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί στη συνέχεια και σε πολιτικό επίπεδο στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 7 Απριλίου στη Μάλτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης