Τελευταία Νέα
Οικονομία

Και επισήμως η Grant Thornton αναλαμβάνει την εκκαθάριση του ΔΟΛ

Και επισήμως η Grant Thornton αναλαμβάνει την εκκαθάριση του ΔΟΛ
Προβλέπεται δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης του ΔΟΛ από τις τράπεζες, εφ όσον κριθεί από τον εκκαθαριστή αναγκαίο με προτεραιότητα στο προϊόν της εκκαθάρισης
Το διορισμό της Grant Thornton ως ειδικού εκκαθαριστή στο ΔΟΛ σε συνεργασία με το νομικό γραφείο Αγγελίδη, αποφάσισε δικαστήριο σήμερα Δευτέρα 3 Απριλίου 2016 όπως αναμενόταν, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα των τραπεζών.
Η τοποθέτηση ειδικού εκκαθαριστή σημαίνει αυτόματα και την απομάκρυνση της διοίκησης Ψυχάρη από την εταιρεία.
Ο εκκαθαριστής θα αποτιμήσει την περιουσία της εταιρείας και στη συνέχεια θα επιχειρήσει να προχωρήσει στη ρευστοποίηση του ενεργητικού της, ενώ έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει κινήσεις αναδιάρθρωσης προηγουμένως.
Επισημαίνεται, ότι υπάρχει η δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, εφ όσον κριθεί από τον εκκαθαριστή αναγκαίο με προτεραιότητα στο προϊόν της εκκαθάρισης.
Ο ΔΟΛ τίθεται σε καθεστώς «ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία» με απόφαση του πρωτοδικείου, στο σκεπτικό της πολυσέλιδης απόφασης του οποίου (τμήμα Εκουσίας Δικαιοδοσίας) κρίνεται ότι είναι υποχρέωση του διαχειριστή η διατήρηση σε λειτουργία του ΔΟΛ, μετά την υπαγωγή του στο ειδικό καθεστώς.
Η πρόεδρος Πρωτοδικών Νεκταρία Ξελυσσακτή, που εκδίκασε την αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, αναφέρει επίσης στην απόφαση της, ότι η χρηματοδότηση των εξόδων υπαγωγής του ΔΟΛ στην διαδικασία της διαχείρισης εν λειτουργία, αποτελεί έργο του διαχειριστή μετά τον διορισμό του.
Αναφέρει επίσης, πως σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία ανεύρεσης  των αναγκαίων κεφαλαίων για τη διατήρηση της επιχείρησης σε  λειτουργία και για την κάλυψη των λοιπών εξόδων, θα θεωρηθεί ότι συντρέχει περίπτωση ανάκλησης της απόφασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης