Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem: Το ελληνικό χρέος δεν θα συζητηθεί στη συνάντηση με τον Schaeuble

Dijsselbloem: Το ελληνικό χρέος δεν θα συζητηθεί στη συνάντηση με τον Schaeuble
Ο πρόεδρος του Eurogroup θα συναντηθεί αργότερα σήμερα (6/4/2017) με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών
Ακόμα ένα χτύπημα έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup.
Συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble, ο Jeroen Dijsselbloem δήλωσε ότι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους δεν αποτελεί θέμα της σημερινής (6/4/2017) συνάντησης.
Επισημαίνεται ότι νωρίτερα ο Schaeuble εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ωστόσο δεν γνωρίζει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα συμβεί αυτό.

Το Brexit

Εν τω μεταξύ σε ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο στο Βερολίνο, ο Dijsselbloem δήλωσε ότι η Βρετανία και τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αποφύγουν την κρίσιμη κατάσταση που θα δημιουργηθεί αν η Βρετανία υπολείπεται των όρων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στο τέλος των διαπραγματεύσεων του Brexit.
«Ας προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά» δήλωσε χαρακτηριστικά
Ερωτηθείς για τα δικαιώματα «διαβατηρίου (passporting) προκειμένου τα βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν υπηρεσίες στην ενιαία αγορά της ΕΕ μετά το Brexit, ο Dijsselbloem απάντησε: «Νομίζω, μιλώντας επίσης με χρηματοοικονομικούς παράγοντες στο Σίτι, ότι τα δικαιώματα διαβατηρίου δεν θα είναι η απάντηση.
Θα υπάρξουν διαφορετικά καθεστώτα για διαφορετικούς υποκλάδους του χρηματοπιστωτικού τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης