Τελευταία Νέα
Οικονομία

Rice (ΔΝΤ) για Ελλάδα: Σημαντικά θέματα παραμένουν ανοιχτά - Δεν κάνω υποθέσεις για SLA - Συνάντηση Merkel - Lagarde 10/4

Rice (ΔΝΤ) για Ελλάδα: Σημαντικά θέματα παραμένουν ανοιχτά - Δεν κάνω υποθέσεις για SLA - Συνάντηση Merkel - Lagarde 10/4
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ επεσήμανε ότι οι Lagarde και Τσίπρας έχουν επικοινωνήσει πρόσφατα
Τις προσδοκίες για ουσιαστικές εξελίξεις στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ χαμηλώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice.
«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα» επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στο θέμα των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες μέρες, αλλά σημαντικά ζητήματα παραμένουν ανοιχτά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι Θεσμοί να επιστρέψουν σύντομα στην Αθήνα.
Επίσης, ερωτηθείς γιατί το ΔΝΤ επιμένει στη λιτότητα ενώ αναγνωρίζει ότι η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη, ο Rice απάντησε «εστιάζουμε σε οικονομικά στοιχεία και αριθμούς».
Παράλληλα, προσγείωσε απότομα την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το ενδεχόμενο επίτευξης τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) κάνοντας λόγο για... υποθέσεις.
«Δεν θα κάνω υποθέσεις για το χρόνο επίτευξης SLA» φέρεται να δήλωσε.
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ διέψευσε τα σενάρια σύμφωνα με τα οποία το Ταμείο ζητάει προσθετα μέτρα για το 2018, επειδή προβλέπει ότι δεν είναι εφικτή η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.

Επαφές Lagarde - Τσίπρα

Εν τω μεταξύ, ο κ. Rice επεσήμανε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde είναι σε επικοινωνία, επισημαίνοντας ότι έχουν μιλήσει πρόσφατα.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν έδωσε πληροφορίες ούτε για τα θέματα που συζητιούνται μεταξύ Τσίπρα και Lagarde αλλά ούτε και για τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Συνάντηση Merkel - Lagarde τη Δεύτερα (10/4/2017)

Εν τω μεταξύ, ενδεικτικό των χαμηλών προσδοκιών του ΔΝΤ σχετικά με το αποτέλεσμα του αυριανού (6/4/2017) Eurogroup, είναι ότι -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- τη Δεύτερα (τρεις δηλαδή μέρες μετά το Eurogroup) θα συναντηθούν στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και κ. Lagarde.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κ. Merkel επικοινώνησε με τον κ. Τσίπρα - μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk- και του τόνισε πως «εργαζόμαστε στην κατεύθυνση να υπάρξει λύση την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Eurogroup».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης