Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αχτσιόγλου: Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για τη β' αξιολόγηση - Θα υπάρξει ρύθμιση για το χρέος

Αχτσιόγλου: Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για τη β' αξιολόγηση - Θα υπάρξει ρύθμιση για το χρέος
Η συμφωνία είναι πως θα υπάρχει και μια σοβαρή ρύθμιση για το χρέος
Ανοίγει ένας καθαρός διάδρομος για την β' αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης, έχουμε μία συμφωνία στα βασικά και δυσκολότερα ζητήματα της διαπραγμάτευσης, τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. 
Θα εντατικοποιηθεί η συζήτηση για τα μέτρα για το χρέος και θα πάμε σε συνολική συμφωνία, κατά πάσα πιθανότητα με έκτακτο Eurogroup πριν το προγραμματισμένο, ανέφερε.
Η συμφωνία είναι πως θα υπάρχει και μια σοβαρή ρύθμιση για το χρέος - τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, σημείωσε η υπουργός Εργασίας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Τα θετικά και τα αρνητικά μέτρα θα νομοθετηθούν μαζί και θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, υπογράμμισε ακόμη.
«Καταφέραμε να σταματήσουμε την περαιτέρω απορρύθμιση του εργασιακού πλαισίου.
Ειδικότερα για το ζήτημα του ορίου των ομαδικών απολύσεων, δεν υπάρχει αλλαγή όπως ζητούσε το ΔΝΤ.
Καταφέραμε να αποκρούσουμε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για το λοκ άουτ, ανέφερε για τα εργασιακά και υπογράμμισε πως «στον συνδικαλιστικό νόμο θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στα λεγόμενα συνδικαλιστικά προνόμια - κάποιες αλλαγές στις συνδικαλιστικές άδειες», συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου.
Η συμφωνία που έχει γίνει με τους δανειστές προβλέπει πως θα μπορέσουμε να νομοθετήσουμε από τώρα την αρχή της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης απ' τον Σεπτέμβριο του 2018 ανέφερε και τόνισε πως με τη λήξη του προγράμματος επανέρχεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο στη χώρα, συμπλήρωσε η υπουργός Εργασίας.  
Ως προς το συνταξιοδοτικό, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως η παρέμβαση στη συνταξιοδοτική δαπάνη θα συμβεί το 2019 - και θα αφορά τις προσωπικές διαφορές.
Τα θετικά μέτρα θα υπάρξουν και είναι μέτρα στήριξης της ελληνικής οικογένειας, στήριξης των νέων, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας - είναι μέτρα για επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης