Τελευταία Νέα
Οικονομία

Citigroup: Εύθραυστη η κατάσταση στην Ελλάδα - Παραμένει ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών

Citigroup: Εύθραυστη η κατάσταση στην Ελλάδα - Παραμένει ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών
«Η κατ’ αρχήν συμφωνία ήταν απλά το πρώτο βήμα για την αξιολόγηση»...
Οι χθεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου Δημήτρη Τζανακόπουλου επιβεβαιώνουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα παραμένει εύθραυστη, παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της 7ης Απριλίου 2017, αναφέρει σε σημερινό (12 Απριλίου 2017) της σχόλιο η Citigroup.
Χθες ο κ. Τζανακόπουλος είπε μεταξύ άλλων πως τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα για συνομιλίες μετά τη Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία θα λάβει χώρα το τριήμερο 21 – 23 Απριλίου.
Επιπλέον, τόνισε πως η κυβέρνηση αναμένει μία συνολική συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση πριν από την 22α Μαΐου 2017, ενώ για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος σημείωσε πως πρέπει να αποσαφηνιστούν από τους Ευρωπαίους πιστωτές προκειμένου το Ταμείο να συστήσει μία έκθεση βιωσιμότητας.
«Η κατ’ αρχήν συμφωνία ήταν απλά το πρώτο βήμα για την αξιολόγηση, η οποία θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση πρέπει πλέον να περάσει τα μέτρα που συμφωνήθηκαν από το Κοινοβούλιο.
Ο κίνδυνος των πρόωρων εκλογών παραμένει στην Ελλάδα, αν και αυτό δεν είναι το βασικό μας σενάριο», σχολιάζει η Citigroup…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης