Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κομισιόν: Θα επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% στην Ελλάδα το 2018 και τα επόμενα έτη

Κομισιόν: Θα επιτευχθεί ο  στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% στην Ελλάδα το 2018 και τα επόμενα έτη
H δεύτερη αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί το «συντομότερο δυνατό», λόγω της «εύθραυστης» κατάστασης της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε η αρμόδια για οικονομικά ζητήματα, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, A. Breithrdt, μία ημέρα πριν ξεκινήσει η Εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.
Η ίδια σημείωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι «προετοιμασίες» για την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, αν και δεν υπάρχει ακόμα «συγκεκριμένη ημερομηνία».
Η Breithardt επανέλαβε σήμερα πως η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις προβλέψεις που δημοσίευσε το ΔΝΤ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα τα επόμενα έτη, καθώς και την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα.
Η Επιτροπή αναμένεται να δημοσιεύσει τις δικές της προβλέψεις μέσα στον Μάιο, συνέχισε η εκπρόσωπος, «στη βάση των στοιχείων που θα προκύψουν από την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα».
Επιπλέον, η ίδια εκπρόσωπος επανέλαβε ότι σύμφωνα και με τις προβλέψεις που αναμένεται να ανακοινώσει η Επιτροπή η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα είναι «ηπιότερη» το 2017, λόγω της αβεβαιότητας που υπήρξε γύρω από τη δεύτερη αξιολόγηση.
Ωστόσο, στις Βρυξέλλες επικρατεί η άποψη ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 και τα επόμενα έτη θα επιτευχθεί με όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα, ενώ καλωσορίζουν την αναθεώρηση των προβλέψεων του ΔΝΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα, σε πιο «ρεαλιστικά» νούμερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης