Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δικηγόροι: Παράνομος ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών από τον ΕΦΚΑ

tags :
Δικηγόροι: Παράνομος ο υπολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών από τον ΕΦΚΑ
Γίνεται με βάση το εισόδημα του 2015 και όχι του 2016 όπως προβλέπει η νομοθεσία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Ο ΕΦΚΑ, καθ' υπόδειξη του υπουργείου Εργασίας, προβαίνει σε παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων και γενικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του προ-προηγούμενου έτους (2015) και όχι του προηγούμενου, όπως προβλέπει η νομοθεσία, επισημαίνει για ακόμη μια φορά σε επιστολή του, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής.
Η επιστολή του κ. Αλεξανδρή απευθύνεται στον υφυπουργό Εργασίας Αναστάσιο Πετρόπουλο και κοινοποιεί στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.
Στην επιστολή επισημαίνεται ότι ο ΕΦΚΑ προβαίνει σε παράνομο υπολογισμό των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του προ-προηγούμενου έτους (2015) ενώ υφίσταται η επαπειλούμενη καθυστέρηση επανυπολογισμού τους, βάσει των εισοδημάτων του 2016.
Ακόμη, αναφέρεται στην επιστολή ότι «σε πρόσφατα δημοσιεύματα αναφερόταν ότι δεν είναι άμεσα εφικτός ο επανυπολογισμός των εισφορών με βάσει τα εισοδήματα του 2016, και για το λόγο αυτό ο κ. Αλεξανδρής υπογραμμίζει ότι οι δικηγόροι πλήττονται δυσανάλογα από την επαπειλούμενη καθυστέρηση καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είχαν υψηλότερα εισοδήματα το 2015 σε σχέση με το 2016.
Παράλληλα, ο κ Αλεξανδρής ζητεί από τον κ. Πετρόπουλο ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθεί ο άμεσος επανυπολογισμός των οφειλόμενων εισφορών επί τη βάσει των εισοδημάτων του 2016 αλλά και η μεταφορά του τυχόν προκύπτοντος πιστωτικού υπολοίπου στο προσεχές έτος, καθώς όπως τονίζει, τα παραπάνω συνιστούν αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης