Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ικανοποιημένος ο Moscovici από το πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016 - «Ας είμαστε αισιόδοξοι»

Ικανοποιημένος ο Moscovici από το πλεόνασμα της Ελλάδας το 2016 - «Ας είμαστε αισιόδοξοι»
«Έκλεισε κοντά στο 4% για το 2016, κάτι που αποδεικνύει τις βάσεις»
Την ευχαρίστησή του για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, ήτοι 3,9% του ΑΕΠ, το 2016, εξέφρασε εκ νέου ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε.
Απαντώντας στον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Ουάσιγκτον, σημείωσε ότι «ας είμαστε αισιόδοξοι», συμπληρώνοντας πως το πλεόνασμα δείχνει πως υπάρχουν καλές βάσεις
«Έχουμε καλά νέα με το πρωτογενές πλεόνασμα.
Έκλεισε κοντά στο 4% για το 2016, κάτι που αποδεικνύει τις βάσεις.
Ας είμαστε αισιόδοξοι», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις του Wolfgang Schaeuble ότι οι προβλέψεις του Δ.Ν.Τ. είναι λιγότερο αξιόπιστες από της ελληνικής κυβέρνησης, ο Γάλλος Επίτροπος απάντησε με χιούμορ:
«Πάντα βρίσκουμε τρόπους να κοντράρουμε το Δ.Ν.Τ.»...
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης για το 2016, εκτιμάται στα 1,3 δισ. ευρώ (0,7% επί του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος), ενώ το ακαθάριστο ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης σε ονομαστικές τιμές στο τέλος του 2016 εκτιμάται στα 314,9 δισ. ευρώ (179% επί του ΑΕΠ).
Το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχεται στο 3,9% του ΑΕΠ, ήτοι 6,9 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 2,3% του ΑΕΠ το 2015.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη μέτρηση έχει διαφοροποιήσεις από αυτή που γίνεται με βάση το πρόγραμμα προσαρμογής, με αποτέλεσμα η επίδοση να ανέρχεται στο 4,19%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης