Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dombrovskis: Να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η β’ αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος

tags :
Dombrovskis: Να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η β’ αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος
«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη φέτος»
Να ολοκληρωθεί άμεσα η β’ αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη της χώρας ζήτησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis.
«Ενώ βρίσκεται ακόμη σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας, η Ελλάδα αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη φέτος», είπε ο Dombrovskis μιλώντας σε συνέδριο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.
«Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος το συντομότερο δυνατό, για να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας θα συνεχιστεί και πως η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2018. Από αυτή την άποψη, θέλουμε να ελπίζουμε σε αποφασιστική στήριξη από την αμερικανική κυβέρνηση όσον αφορά την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα», σημείωσε.
Να σημειωθεί ότι, σήμερα (21/4/2017) ο αντιπρόεδρος της; Κομισιόν συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin και εκτός από τη συνεργασία και τις σχέσεις Βρυξελλών – Ουάσιγκτον συζήτησαν και για το ελληνικό οικονομικό ζήτημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης