Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Στέρεα βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας τη διετία 2017 – 2018 το πλεόνασμα του 2016

Σταθάκης: Στέρεα βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας τη διετία 2017 – 2018 το πλεόνασμα του 2016
«Μέχρι τέλους του Προγράμματος δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα»
Το πλεόνασμα στον προϋπολογισμό του 2016, μία «θετική εξέλιξη», θα αποτελέσει μια πολύ στέρεα βάση για την ανάκαμψη της οικονομίας στο τρέχον έτος και το 2018, υποστήριξε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός εξήγησε, ότι «είναι μια θετική εξέλιξη για τέσσερις λόγους.
Πρώτον, δεν θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης».
Μέχρι τέλους του Προγράμματος δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα.
Δεύτερον, γιατί το πλεόνασμα διασφαλίζει την ομαλή ολοκλήρωση του Προγράμματος εντός του 2018, με τους στόχους που έχουν τεθεί.
Τρίτον, στο πλαίσιο πάντα του μηδενικού δημοσιονομικού αντίκτυπου, μαζί με τα μέτρα του 2019 και του 2020, θα εφαρμοστούν και τα αντιμέτρα, που έχουν τεράστια σημασία για την οικονομία.
Και τέταρτον, με αυτό το αποτέλεσμα, έχουμε μια πολύ στέρεα βάση για να συζητήσουμε την προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας στο τρέχον έτος και το 2018».
Για τη διαπραγμάτευση και την επιστροφή των θεσμών, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε, ότι «έχουμε μια συμφωνία, η οποία μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη και καλούμαστε να επιλύσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες.
Αναφέρομαι στην τεχνική συμφωνία για την ολοκλήρωση του Προγράμματος το 2018.
Έχουμε τη συμφωνία έτοιμη σε αδρές γραμμές για το 2019 και το 2020, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, προκειμένου και τα τρία να ψηφισθούν από κοινού στις 22 Μαΐου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης