Τελευταία Νέα
Οικονομία

Trump: Είναι απαίσιο η Ελλάδα να βρίσκεται σε τόσο τρομερή κατάσταση - Σε λίγες ημέρες οι ΗΠΑ θα πάρουν θέση για το ΔΝΤ

Trump: Είναι απαίσιο η Ελλάδα να βρίσκεται σε τόσο τρομερή κατάσταση - Σε λίγες ημέρες οι ΗΠΑ θα πάρουν θέση για το ΔΝΤ
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατέστησε σαφές ότι συμπάσχει στη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας....
Την πρώτη θετική παρέμβαση του για την Ελλάδα πραγματοποίησε ο D. Trump ο αμερικανός πρόεδρος τονίζοντας ότι είναι τρομερό που η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τόσο τρομερή κατάσταση.
Πρόκειται για την πρώτη θετική ουσιαστικά παρέμβαση Trump στο ελληνικό ζήτημα ενώ αποσαφήνισε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν κάτι να ανακοινώσουν για το ΔΝΤ.
Τη στιγμή που η ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης έχει «κολλήσει» εδώ και αρκετούς μήνες λόγω της διαφωνίας ΔΝΤ και ευρωζώνης σχετικά με τους δημοσιονομικούς στόχους αλλά και ελληνικό χρέος, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump έκανε μια δήλωση, που προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς έγινε μόλις λίγα 24ωρα μετά τη Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ.
Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας newsmax, ο Trump αναφέρθηκε στην πολιτική του για το ΔΝΤ κάτι που θα επηρεάσει άμεσα και τις αποφάσεις του Ταμείου σχετικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.
«Θα έχουμε κάτι για το ΔΝΤ σε λίγες μέρες» δήλωσε ο Trump, αφήνοντας, να εννοηθεί ότι γνώριζε τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ ως ο μεγαλύτερος "μέτοχος" του ΔΝΤ άπαξ και συνεισφέρει τα περισσότερα στον προυπολογισμό του ταμείου.
Αν και ο κ. Τrump δεν έδωσε λεπτομέρειες επεσήμανε ότι σύντομα θα ανακοινώσει την πολιτική του για το ΔΝΤ....
Επίσης επεσήμανε ότι πιθανότατα θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου χρηματοδότησης των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ αντί να ζητήσει από το Κογκρέσο να την ακυρώσει.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι συμπάσχει στη δύσκολη κατάσταση της Ελλάδας, τώρα στο έβδομο έτος της αντιμετώπισης της κρίσης χρέους.
«Ελλάδα! Είναι σε μια τέτοια τρομερή κατάσταση, είναι απαίσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Επισημαίνεται ότι οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου έγιναν ένα μήνα μετά τον διορισμό του David Malpass στο υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος ασκεί εδώ και πολλά χρόνια κριτική στο ΔΝΤ.
Στη συνέχεια επέλεξε άλλο ένα σκεπτικιστή απέναντι στο Ταμείο, τον Adam Lerrick, ως αναπληρωτή του Malpass.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης