Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παππάς: Προφανής η αναγκαιότητα σύστασης ελληνικής διαστημικής εταιρείας

tags :
Παππάς: Προφανής η αναγκαιότητα σύστασης ελληνικής διαστημικής εταιρείας
Σε διαβούλευση η αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και η ίδρυση διαστημικής εταιρείας
Σε δημόσια διαβούλευση έως τις 2 Μαΐου τέθηκε το η νομοθετική πρωτοβουλία για αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και ίδρυσης ελληνικής διαστημικής εταιρείας, η αναγκαιότητα της οποίας σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά είναι προφανής.
«Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες της Ε.Ε. που δεν διαθέτει διαστημικό φορέα, ώστε να αξιοποιεί εμπορικά, επιστημονικά και ερευνητικά τα δικαιώματά της στο διαστημικό φάσμα. Αυτό αλλάζει σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.
Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αφενός η θεσμοθέτηση ενός πλαισίου κανόνων και προϋποθέσεων για την αδειοδότηση διαστημικών δραστηριοτήτων και την καταχώρηση διαστημικών αντικειμένων και αφετέρου η ίδρυση ελληνικής διαστημικής εταιρείας.
«Η Ελλάδα προβαίνει στην κατάρτιση εθνικής νομοθεσίας για την άσκηση διαστημικών δραστηριοτήτων, ενισχύοντας –κατ’ αυτόν τον τρόπο- το ρόλο και την παρουσία της σε διεθνές επίπεδο μεταξύ των διαστημικών εθνών.
Η διαδικασία αδειοδότησης και καταχώρησης διαστημικών αντικειμένων στο Εθνικό Μητρώο/Αρχείο επιβάλλεται για λόγους έμπρακτης τήρησης της νομιμότητας σε διεθνές επίπεδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης