Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΣΕΒ προς κυβέρνηση: Το πλεόνασμα να μην «γίνει» θέσεις εργασίας στο δημόσιο

ΣΕΒ προς κυβέρνηση: Το πλεόνασμα να μην «γίνει» θέσεις εργασίας στο δημόσιο
Η υπερφορολόγηση έχει στραγγαλίσει τον ιδιωτικό τομέα, επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία 
«Η υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και εργασίας για τη χρηματοδότηση μιας πολιτικής παροχών έχει στραγγαλίσει τον ιδιωτικό τομέα», σημειώνει ο ΣΕΒ, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση να μη «μοιράσει» το πλεόνασμα σε θέσεις εργασίας στο Δημόσιο.
«Οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα έχει αρνητικά αποτελέσματα και παράταση της ασφυκτικής επιτροπείας των δημόσιων οικονομικών της χώρας» επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο για την ελληνική οικονομία.
Στο ίδιο πλαίσιο, επισημαίνει ότι η υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και εργασίας για τη χρηματοδότηση μιας πολιτικής παροχών, έχει στραγγαλίσει τον ιδιωτικό τομέα.
Ως εκ τούτου -συνεχίζει ο Σύνδεσμος- η κυβέρνηση, αν θέλει να δώσει πραγματική ώθηση στην οικονομία και να μην σύρεται πίσω από μνημόνια, θα μπορούσε να ανακοινώσει ότι ταυτόχρονα με τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική, επιδιώκει να υλοποιήσει άμεσα τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την παραμετροποίηση του ασφαλιστικού το 2017.
Μετά την εξαγγελία αυτή, εκτιμά ο ΣΕΒ, η χώρα θα έχει τη δυνατότητα να βγει με αξιώσεις στις αγορές και να ανανεώσει τα 1,5 δισ. ευρώ των τριετών ομολόγων που λήγουν στις 17 Ιουλίου 2017, με σχετικά ανταγωνιστικό επιτόκιο.
Έτσι, -καταλήγει- ανακτώντας σταδιακά μεγαλύτερους βαθμούς οικονομικής ελευθερίας, πολιτικοί, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι θα μπορούσαν να εκπονήσουν ένα αναπτυξιακό σχέδιο, όπου με σταδιακή μείωση της υπερφορολόγησης και πολιτικές φιλικές προς την επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων και αναζωογόνηση της οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης