Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Τον Μάιο 2017 οριστικοποιείται η λίστα με τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο Υπερταμείο

Πιτσιόρλας: Τον Μάιο 2017 οριστικοποιείται η λίστα με τις ΔΕΚΟ που μπαίνουν στο Υπερταμείο
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο»
Μέσα στον Μάιο 2017 αναμένεται να οριστικοποιηθεί η λίστα των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος που θα περάσουν στην υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ, «Υπερταμείο»), σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομία και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων για την προετοιμασία της συμμετοχής της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας στην 82η Δ.Ε.Θ., ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ διαβεβαίωσε πως «η λίστα θα κλείσει τώρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνεται για την αξιολόγηση, εντός του Μαΐου δηλαδή.
Θα συσταθεί άμεσα και η ΕΔΗΣ και όλα θα γίνουν κανονικά».
Ερωτηθείς αν η οικοδέσποινα της σημερινής εκδήλωσης, ΔΕΘ-Helexpo AE, θα ενταχθεί ή όχι στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ, ο κ. Πιτσιόρλας δεν έδωσε κατηγορηματική απάντηση, αλλά επισήμανε:
«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ.
Απεναντίας.
Η λογική του Υπερταμείου είναι λογική αξιοποίησης και ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων της δημόσιας περιουσίας.
Και μάλιστα, επειδή μέχρι τώρα ακουγόταν η κατηγορία ότι το ΤΑΙΠΕΔ εισπράττει για να πηγαίνουν (τα έσοδα) στο χρέος, διευκρινίζω ότι η λογική λειτουργίας του Υπερταμείου είναι διαφορετική από αυτή του ΤΑΙΠΕΔ. Μέσω του Υπερταμείου μπορούν να επιλεγούν διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των επιχειρήσεων του Δημοσίου, ενώ τα μισά χρήματα που θα εισπράττονται θα πηγαίνουν απευθείας στην οικονομία και την ανάπτυξη και τα άλλα μισά στο χρέος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης