Τελευταία Νέα
Οικονομία

Markit: Συνεχίζεται η συρρίκνωση στον μεταποιητικό κλάδο τον Απρίλιο 2017 - Στις 48,2 μονάδες ο PMI

Markit: Συνεχίζεται η συρρίκνωση στον μεταποιητικό κλάδο τον Απρίλιο 2017 - Στις 48,2 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες κατέγραψαν περαιτέρω πτώση λόγω μειωμένης ζήτησης από τους πελάτες του εξωτερικού
Περαιτέρω επιδείνωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, γεγονός που συνιστά συρρίκωνση για όγδοο συνεχόμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48,2 μονάδες, έναντι 46,7 μονάδων τον Μάρτιο, με το ρυθμό συρρίκνωσης ωστόσο να είναι ο ηπιότερος που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2016.
Οι έλληνες παραγωγού βίωσαν την όγδοη συνεχόμενη μηνιαία πτώση στις νέες παραγγελίες, γεγονός που οφείλεται κατά κύριο λόγω στη μειωμένη ζήτηση από τους πελάτες του εξωτερικού.
Παράλληλα, οι δυσμενείς συνθήκες περιόρισαν περαιτέρω τη στελέχωση του κλάδου, με το μέγεθος της συρρίκνωσης ωστόσο να είναι ασθενές σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εταιρείες συνέχισαν να ασχολούνται με τις ανεκπλήρωτες εργασίες, αν και το εν λόγω ποσοστό ήταν περιορισμένο.
Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες παρέμειναν αισιόδοξες για τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες, γεγονός που πιθανώς να οφείλεται στα πρόσφατα στοιχεία για τον προϋπολογισμό της χώρας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης