Τελευταία Νέα
Οικονομία

Και κινητό από τη Βουλγαρία θα αποκτήσουν οι Έλληνες εξαιτίας των φόρων

Και κινητό από τη Βουλγαρία θα αποκτήσουν οι Έλληνες εξαιτίας των φόρων
«Πάμε Βαλκάνια για την απόκτηση καρτοκινητού»
Το «δεύτερο» σπίτι τους θα γίνει η Βουλγαρία για τους Έλληνες, οι οποίοι αφού όρισαν ως έδρα της εταιρείας τους τη γειτονική χώρα, πολύ σύντομα θα την προτιμούν και για την αγορά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, αποκτώντας αριθμό κινητού τηλεφώνου από τη Βουλγαρία ή άλλη γειτονική χώρα για να απαλλαγούν από τη φορολογία της κινητής τηλεφωνίας.
«Πάμε Βαλκάνια για την απόκτηση καρτοκινητού», θα είναι το σύνθημα τους επόμενους μήνες.
Το νέο τοπίο στις τηλεπικοινωνίες διαμορφώνεται με την κατάργηση των χρεώσεων roaming.
Μέχρι σήμερα το κόστος ήταν υψηλό για κάποιον Έλληνα που ταξίδευε σε μία ξένη χώρα και χρησιμοποιούσε το δίκτυο ξένης κινητής τηλεφωνίας.
Αυτά όλα, πολύ σύντομα θα ανήκουν στον παρελθόν και η κινητή τηλεφωνία εισέρχεται στο διεθνή ανταγωνισμό.
Όμως, στην Ελλάδα που επικρατεί φοροκαταιγίδα και στην κινητή τηλεφωνία έχουν επιβληθεί φόροι 0,37 σέντς του ευρώ σε ένα λογαριασμό του 1 ευρώ.
Εγχώριοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, εξαιτίας της φορολογίας, καθίσταται μη ανταγωνιστικοί σε σχέση με το διεθνή ανταγωνισμό με αποτέλεσμα οι καταναλωτές και οι χρήστες να αναζητήσουν άλλες πιο εύκολες λύσεις.
Ειδικότερα, για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας ένα ταξίδι στη Βουλγαρία θα τους δίνει το δικαίωμα να αποκτούν ένα καρτοκινητό το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα και ο χρήστης να πληρώσει μόνο το ΦΠΑ στο στάδιο της αγοράς στη Βουλγαρία και την ίδια στιγμή να ανανεώνει το χρόνο ομιλίας με ηλεκτρονικό τρόπο δηλαδή κάνοντας χρήση μιας πιστωτικής κάρτας.
Το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αλλάξει άμεσα την στρατηγική του αναφορικά με την φορολογική του πολιτική στους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας, διότι σε άλλη περίπτωση τους επόμενους μήνες θα μετρά μείωση των φορολογικών εσόδων.
Ο Γενικός Διευθυντή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) κ Γιώργος Στεφανόπουλος μιλώντας στο bankingnews αναγνώρισε τους κινδύνους από την κατάργηση του roaming και στην ίδια στιγμή τόνισε ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να βοηθήσει τις εταιρείες να προχωρήσουν σε επενδύσεις που θα είναι ικανές να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες που θα επισκέπτονται τη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος είπε ότι η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας ΕΕΚΤ έχει στείλει υπόμνημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών με σκοπό να αναθεωρήσει την πολιτική στη φορολογία που έχει υποβάλει στους χρήστες οι οποίοι πληρώνουν μια υπηρεσία ακριβότερα εξαιτίας των φόρων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης