Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαδημητρίου: Στις αρχές Ιουνίου 2017 η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ

Παπαδημητρίου: Στις αρχές Ιουνίου 2017 η ένταξη της Ελλάδας στο QE της ΕΚΤ
Aυτό θα δώσει ώθηση τόσο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων...
Στις αρχές του ερχόμενου Ιουνίου θα καταφέρει η χώρα μας να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Όπως τόνισε, αυτό θα δώσει ώθηση τόσο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Σε ό,τι αφορά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, εκτίμησε ότι στο Eurogroup της 22ης Μαΐου θα επιτευχθεί η τελική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ προσθέτει ότι, παρότι τα αποτελέσματα σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα δεν είναι μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, το 2017 θα είναι χρόνος πραγματικής ανάπτυξης.
Ερωτηθείς από το ΑΠΕ – ΜΠΕ για όσα προβλέπονται σε σχέση με τη ΔΕΗ στην πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για τα ενεργειακά (σ.σ. μεταβίβαση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, σε ποσοστό περίπου 40%), ο υπουργός απάντησε ότι «η κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε να πουληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ», αλλά η τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν άφησε πολλά περιθώρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης