Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσακαλώτος: H συμφωνία για το ελληνικό χρέος μπορεί «να πάει και λίγο μετά τις 22/5»

Τσακαλώτος: H συμφωνία για το ελληνικό χρέος μπορεί «να πάει και λίγο μετά τις 22/5»
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι σωρευτικά από το 2018 έως το 2021 τα μέτρα είναι 4,9 δισ. ευρώ, ενώ τα αντίμετρα 7,6 δισ. ευρώ
Το ενδεχόμενο η συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους να κλείσει μετά την ημερομηνία ορόσημο της 22ας Μαΐου «άνοιξε» ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος από το βήμα της Βουλής.
«Θέλαμε μια συμφωνία που κάνει συμβιβασμούς αλλά ανοίγει και δρόμους, με τις συλλογικές συμβάσεις, με τη δημιουργία σύγχρονου κοινωνικού κράτους και για επενδύσεις. 
Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι η συμφωνία για το χρέος που μπορεί να πάει και λίγο πιο πέρα από τις 22 Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά. 
Μάλιστα, παραδέχθηκε για ακόμα μία φορά ότι η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει μέτρα που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τα λάμβανε.
«Έχω πει ότι υπάρχουν μέτρα που δεν θα τα παίρναμε» δήλωσε.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών δεν είναι η αρχή ενός success story αλλά είναι οι παρεμβάσεις που μπορεί να υποστηριχθούν για να αλλάξει σελίδα η χώρα.
Αναφερόμενος στα αντίμετρα, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι σύμφωνα με την Unicef η σχετική φτώχεια των παιδειών στην Ελλάδα αυξήθηκε έως το 2014 στο 26%.
Σχεδόν ένα στα δυο παιδιά το 2015 ζουν σε συνθήκες υλικής αποστέρησης συμπλήρωσε.
Σε ότι αφορά το επίδομα στέγασης τόνισε ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Πάνω από το 40% ξοδεύει πάνω από το 40% του εισοδήματός τους για το σκοπό αυτό.
Σε ότι αφορά τα μέτρα είπε ότι σωρευτικά από το 2018 έως το 2021 τα μέτρα είναι 4,9 δισ. ευρώ, ενώ τα αντίμετρα φτάνουν τα 7,6 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης