Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από τις σουηδικές επιχειρήσεις, παρά την κρίση

Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία από τις σουηδικές επιχειρήσεις, παρά την κρίση
Το 63% των ερωτηθέντων αναμένει μεσοπρόθεσμη αύξηση κύκλου εργασιών!
Οι σουηδικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας αναμένουν μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη του κλάδου τους αναμένουν μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη του κλάδου τους, όπως απορρέει από την «Έρευνας για το Ελληνικό Επιχειρηματικό Κλίμα», που διενεργήθηκε από το Εμπορικό Τμήμα του «Business Sweden», σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας και το Ελληνο-Σουηδικό Επιμελητήριο.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ένα δείγμα 32 ανώτατων στελεχών, ενώ τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την κα Charlotte Wrangberg, Πρέσβη της Σουηδίας στην Ελλάδα, τον κ. Erik Friberg και τον κ. Ανδρέα Γιαλλουράκη, Επιτρόπους Εμπορίου της Σουηδίας, καθώς και τον κ. Ιωάννη Δ. Σαρακάκη, Πρόεδρο του Ελληνο-Σουηδικού Επιμελητηρίου.
Ειδικότερα, το 81% των εταιριών αναμένουν μεσοπρόθεσμη ανάπτυξη του κλάδου τους, ενώ πιστεύουν επιπρόσθετα ότι η επέκτασή τους θα δημιουργήσει αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορία.
Το 63% των ερωτηθέντων αναμένει μεσοπρόθεσμη αύξηση κύκλου εργασιών.
Αυτή η θετική προοπτική θα οδηγήσει και σε αύξηση της απασχόλησης.
Βέβαια, οι περισσότερες εταιρείες αναμένουν μέτρια επίπεδα κερδοφορίας.
Το 52% των εταιριών θεωρεί ότι θα επεκτείνει μεσοπρόθεσμα τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
Οι σουηδικές εταιρίες που συμμετείχαν στην έρευνα απασχολούν περίπου 3.400 εργαζόμενους στην Ελλάδα.
Η ανάπτυξη του κλάδου τους αλλά και η αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του προσωπικού που απασχολείται σε σουηδικές επιχειρήσεις.
Το 34% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση του αριθμού των εργαζόμενων μέσα στην ερχόμενη τριετία, ενώ το 71% πιστεύει πως ο αριθμός των καταρτισμένων στελεχών στην Ελλάδα είναι υψηλός έως πολύ υψηλός και πιστεύει ότι αυτό αποτελεί ευκαιρία για τις σουηδικές επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης