Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Κάναμε ό,τι έπρεπε - Ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία για το χρέος

Πιτσιόρλας: Κάναμε ό,τι έπρεπε - Ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία για το χρέος
"Ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία και για τα μέτρα για το χρέος», ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας
«Εμείς θεωρούμε, ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε, επομένως ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία και για τα μέτρα για το χρέος», υπογράμμισε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.
Ο κ. Πιτσιόρλας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 28ου Money Show, για το Eurogroup τη Δευτέρα σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης, καθώς «ολοκληρώνεται ο κύκλος» και «κλείνει η αξιολόγηση», είναι «να καταφέρει να υπάρξει συμφωνία για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και μπούμε και στην ποσοτική χαλάρωση».
«Τότε, πραγματικά, θα έχουμε ένα σύνολο συμφωνίας, θετικό, που θα μάς επιτρέψει πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα», πρόσθεσε και υπογράμμισε «εμείς θεωρούμε, ότι κάναμε ό,τι έπρεπε να κάνουμε, επομένως ζητούμε να ανταποκριθούν και οι άλλοι και να υπάρξει συμφωνία και για τα μέτρα για το χρέος».
Όπως ανέφερε «η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ήταν και είναι το απαραίτητο βήμα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς την έξοδο από το πρόγραμμα, να μπορέσουμε να σταθούμε στα πόδια μας, να βγούμε στις αγορές και να μπούμε σε μια καινούργια φάση, φάση ανάπτυξης και προόδου για τη χώρα».
Εκτίμησε ότι «πετύχαμε ένα αποτέλεσμα ισορροπημένο».
Κληθείς να απαντήσει για το πότε πιστεύει ότι θα μπορεί η χώρα να βγει στις αγορές, είπε πως «η επιδίωξη μας είναι από το 2017, να ξεκινήσουμε, σίγουρα το 2018 να σταθεροποιηθούμε στις αγορές και να δανειζόμαστε από τις αγορές και να ανεξαρτητοποιηθούμε».
Για το εάν το 2017 θα έχουμε θετικό πρόσημο στο ΑΕΠ, ο κ. Πιτσιόρλας εκτίμησε ότι «σίγουρα θα έχουμε θετικό» και «θα πέσουν έξω όλοι όσοι κάνουν πολύ συγκρατημένες προβλέψεις».
Σχετικά με την πρόσφατη υπογραφή τριετούς πλάνου (action plan) της χώρας με την Κίνα, σε  μεταφορές, επικοινωνίες και ενέργεια, ο υφυπουργός τόνισε «δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο για την προσέλκυση πολύ μεγάλων επενδύσεων και είναι ένα τεράστιο βήμα, το οποίο οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρον».
Όπως είπε, «θεωρώ ότι αυτό μπορεί να είναι ένας από τους μεγάλους παράγοντες που θα αλλάξουν την οικονομική μας κατάσταση.
Είναι μια μεγάλη ελπίδα, όχι ή μόνη, αλλά μια μεγάλη ελπίδα, γιατί μας ανοίγει σε μια τεράστια αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης