Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Στο Eurogroup θα συζητηθούν τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος - Συνάντηση με Schaeuble

tags :
Le Maire (Γάλλος ΥΠΟΙΚ): Στο Eurogroup θα συζητηθούν τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος - Συνάντηση με Schaeuble
Λίγο πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γάλλο ομόλογο του
Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, με τον Γάλλο ομόλογο του, Bruno Le Maire, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου θα τεθεί επί τάπητος και το θέμα του ελληνικού χρέους, δεδομένου ότι η Ελλάδα υποχώρησε στις απαιτήσεις των δανειστών και νομοθέτησε νέα μέτρα λιτότητας.
«Το Eurogroup θα συζητήσει τεχνικές λύσεις για το ελληνικό χρέος» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον κ. Schaeuble, τονίζοντας ότι «η Γαλλία θέλει την Ελλάδα στην ευρωζώνη».
Ο ίδιος επεσήμανε «θα αναχωρήσουμε μαζί για τις Βρυξέλλες για το πρώτο μας συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών με τον Schaeuble» μια δήλωση που αποτελεί ξεκάθαρη ένδειξη των σχέσεων που θα έχει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με τον Γάλλο ομόλογο του.
«Σήμερα αποφασίσαμε με τον Schaeuble να δώσουμε νέα ώθηση στην ευρωζώνη» δήλωσε ο Le Maire.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο ταξίδι του Emmanuel Macron ως πρόεδρος της Γαλλίας ήταν στο Βερολίνο, λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του, όπου και συναντήθηκε με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Angela Merkel.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης