Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στήριξη Macron στον Τσίπρα εν όψει Eurogroup - Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της Γαλλίας

tags :
Στήριξη Macron στον Τσίπρα εν όψει Eurogroup - Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο πρόεδρος της Γαλλίας
Νωρίτερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογο του
Τη στήριξή του στην προσπάθεια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanouel Macron, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα,  λίγες ώρες πριν το Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Macron, η οποία διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό και θετικό κλίμα ενώ οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να είναι σε διαρκή επαφή.
Μάλιστα ο κ.Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση στον Emmanuel Macron να επισκεφθεί την Ελλάδα, πρόταση, την οποία ο πρόεδρος της Γαλλίας φέρεται να έκανε αποδεκτή.
Όπως μετέδωσε νωρίτερα το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Macron συζήτησε με τον κ. Τσίπρα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
«Ο Macron είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι θα στηρίξει την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρουν πηγές της γαλλικής προεδρίας, όπως μεταδίδει το Reuters.
Υπενθυμίζεται ότι σε επικοινωνία που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Macron μετά τις γαλλικές εκλογές, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στήριξε από την αρχή, ως υπουργός του Hollande, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας.
Στο επίκεντρο της συνομιλίας τους βρέθηκε το σημερινό Eurogroup.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση, προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
Συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγα λεπτά νωρίτερα ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο η συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, με τον Γάλλο ομόλογο του, Bruno Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης