Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble: Μετά το 2018 οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος - Δύσκολο το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

tags :
Schaeuble: Μετά το 2018 οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος - Δύσκολο το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
Η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα δεν αναμένεται να αποφασιστεί στο σημερινό (22/5/2017) Eurogroup
Το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για το ελληνικό χρέος στο σημερινό (22/5/2017) Eurogroup απέρριψε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Βερολίνου, πως οποιαδήποτε περαιτέρω απόφαση σχετικά με το χρέος θα ληφθεί μετά το τέλος του προγράμματος και έπειτα από την έγκριση της γερμανικής βουλής.
«Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα αποφασιστεί μετά το τέλος του προγράμματος (σσ. δηλ. μετά τα μέσα του 2018)» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσερχόμενος στο Eurogroup.
Ωστόσο, ο ίδιος φαίνεται ότι θέλει ξεκόψει κάθε συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.
Η δήλωση του «για να αποφασίσουμε για το ελληνικό χρέος πρέπει να προβλέψουμε την ανάπτυξη της Ελλάδας έως το... 2070» είναι ενδεικτική των γερμανικών προθέσεων όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.
Αναφερόμενος στο ΔΝΤ, ο Schaeuble τόνισε ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα θα είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα, ενώ τόνισε ότι οι αναλύσεις του ΔΝΤ δεν ταυτίζονται με αυτές της ΕΕ.
Μάλιστα, ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα δεν θα αποφασιστεί στη σημερινή (22/5/2017) συνεδρίαση του Eurogroup.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης