Τελευταία Νέα
Οικονομία

Schaeuble: Εάν όλα πάνε καλά θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα σε 3 εβδομάδες - Δύσκολο το ΔΝΤ

tags :
Schaeuble: Εάν όλα πάνε καλά θα έχουμε συμφωνία για την Ελλάδα σε 3 εβδομάδες - Δύσκολο το ΔΝΤ
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε σήμερα (23/5/2017) ότι το ΔΝΤ ήταν δύσκολο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα
Στο ΔΝΤ ρίχνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, την ευθύνη για το ναυάγιο στο χθεσινό (22/5/2017) Eurogroup, όπου δεν λήφθηκε κάποια απόφαση για το ελληνικό χρέος ή την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
«Το ΔΝΤ ήταν ''δύσκολο'' στις συζητήσεις για την Ελλάδα τη Δευτέρα (σσ. στη συνεδρίαση του Eurogroup)» δήλωσε σήμερα (23/5/2017).
Ωστόσο επεσήμανε ότι «εάν όλα πάνε καλά, θα υπάρξει συμφωνία σε τρεις εβδομάδες».
Εν τω μεταξύ, ο Schaeuble υπεραμύνθηκε της στάσης της Βερολίνου υποστηρίζοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα μπλοκάρει τίποτε για την Ελλάδα, απλώς επιμένει στους κανόνες.
Πάντως, ο ίδιος εκτίμησε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει τελικά στο ελληνικό πρόγραμμα λέγοντας χαρακτηριστικά: «είμαι εξαιρετικά πεπεισμένος ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει τελικά στην προτεινόμενη συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς είμαστε μέτοχοι στο Ταμείο».
Επισημαίνεται ότι πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, οπότε και η ελληνική κυβέρνηση ευελιπιστεί ότι θα ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη δόση αλλά και για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης