Τελευταία Νέα
Οικονομία

Απαλλάσσονται για δύο ακόμη χρόνια (2017 και 2018) από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια

tags :
Απαλλάσσονται για δύο ακόμη χρόνια (2017 και 2018) από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια
Με τις απώλειες εσόδων στα κρατικά ταμεία να φθάνουν τα 460 εκατ. ευρώ
Απαλλάσσονται για δύο ακόμη χρόνια (2017 και 2018) από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ τα αγροτεμάχια με τις απώλειες εσόδων στα κρατικά ταμεία να φθάνουν τα 460 εκατ. ευρώ.
Αυτό προβλέπει πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην βουλή στο πλαίσιο της υλοποίησης των 25 προαπαιτούμενων που έλειπαν από το βασικό «πακέτο» της δεύτερης αξιολόγησης και τα οποία στάθηκαν αφορμή για τους δανειστές ώστε να μην ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 10,3 δις.

Με το ίδιο πολυνομοσχέδιο:

1.       Παρέχεται εξουσιοδότηση στον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να ορίζει ο ίδιος τις κατηγορίες φορολογουμένων που υποχρεούνται να παρέχουν πληροφορίες για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
2.       Απαλλάσσεται από τον ΕΝΦΙΑ του 2016 η ΕΤΑΔ ( από το 2017 και μετά ισχύει ήδη) ενώ από τον ίδιο φόρο απαλλάσσονται η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.
3.       Ρυθμίζονται φορολογικά θέματα της «Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας»  και των θυγατρικών της. Συγκεκριμένα οι άμεσες θυγατρικές θεωρούνται ότι έχουν περαιωμένες τις φορολογικές υποθέσεις εφόσον τα ετήσια πιστοποιητικά που εκδόθηκαν ή πρόκειται να εκδοθούν δεν υπάρχουν [παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν στα πιστοποιητικά αυτά ο έλεγχος περιορίζεται αποκλειστικά στις παραβάσεις αυτές.
4.       Ενσωματώνονται στην εσωτερική νομοθεσία οι διατάξεις της Οδηγίας 215/2376 για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών στον τομέα της φορολογίας.
5.       Απαλλάσσονται από τον ΦΠΑ τα  είδη που καλύπτουν τις ανάγκες σίτισης των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης