Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Γεωργία τον Ιούνιο

tags :
Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Γεωργία τον Ιούνιο
Η τελευταία διϋπουργική είχε γίνει 15 χρόνια πριν
Για "επανεκκίνηση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Γεωργίας" μίλησαν, με αφορμή την 3η Διυπουργική Επιτροπή των δύο χωρών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης της Γεωργίας Genadi Arveladze.
Αξίζει μόνο να αναφερθεί ότι ετοιμάζεται ελληνική επιχειρηματική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου.


Μετά την ολοκλήρωση της Διυπουργικής και την υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας, σε δήλωσή του ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η επανεκκίνηση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που και οι δύο χώρες εξέρχονται από οικονομικές δυσκολίες» και τόνισε πως έπειτα από «επτά χρόνια ουσιαστικά οικονομικής κρίσης, βρισκόμαστε για πρώτη φορά μπροστά στις προοπτικές μιας δυναμικής ανάπτυξης». Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης η ανάπτυξη αυτή να βασιστεί στην εξωστρέφεια και σε ένα παραγωγικό μοντέλο που δεν εξαντλείται στον δανεισμό και στην ιδιωτική και δημόσια κατανάλωση.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο,ο κ. Κατρούγκαλος ανέτρεξε στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, που φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από τη σύναψή τους, εστίασε στις μακραίωνες φιλικές σχέσεις των δύο λαών και υπογράμμισε πως η 3η Διυπουργική Επιτροπή είναι εφαλτήριο για την περαιτέρω προώθησή των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Γεωργίας. Ακόμη, ανέφερε πως η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Γεωργίας και χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή ως ένα ιδιαίτερα σημαντικό σταθμό προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Γεωργιανός υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Genadi Arveladze χαρακτήρισε την 3η Διυπουργική ως «μια καλή αρχή για τη μελλοντική εξέλιξη των ήδη πολύ καλών, εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που αναπτύσσονται δυναμικά». Τέλος αναφέρθηκε στην επικείμενη ελληνική επιχειρηματική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου στη Γεωργία και σημείωσε πως αυτή θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία ενίσχυσης των διμερών οικονομικών σχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης