Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η Ελλάδα θέλει συμφωνία τον Ιούνιο, για να μπει στο QE της ΕΚΤ

tags :
Reuters: Η Ελλάδα θέλει συμφωνία τον Ιούνιο, για να μπει στο QE της ΕΚΤ
Αναφέρει συγκεκριμένα τη δήλωση του ΥΠΟΙΚ, Ευκλείση Τσακαλώτου, βάσει της οποίας "ότι γίνεται σε 3 μήνες, κατά τη γνώμη μας μπορεί να γίνει σε 15 ημέρες"
Η Ελλάδα θέλει συμφωνία τον Ιούνιο, η οποία θα της επιτρέψει να ενταχθεί και στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Με αυτό το σχόλιο το πρακτορείο Reuters εξηγεί πως κάτι τέτοιο θα ενίσχυε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών, πριν η χώρα επιστρέψει στις αγορές.
"Η Ελλάδα ζητάει από τους δανειστές της να οριστικοποιήσουν τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους, τα οποία θα κληθεί να υλοποιήσει το 2018, προκειμένου να υπάρξει μια ξακάθαρη εικόνα για την πορεί εξυπηρέτησης του χρέους της", τονίζει το Reuters.
Μάλιστα, αναφέρει συγκεκριμένα τη δήλωση του ΥΠΟΙΚ, Ευκλείση Τσακαλώτου, βάσει της οποίας "ότι γίνεται σε 3 μήνες, κατά τη γνώμη μας μπορεί να γίνει σε 15 ημέρες". "Η Ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται ότι έχει κάνει όσα έχει υποσχθεί", δήλωσε ο ίδιος.
Κατά το Reuters, νωρίτερα σήμερα, ο Ευ. Τσακαλώτος μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην αδυναμία των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης και του ΔΝΤ να συμφωνήσουν για το ελληνικό χρέος. "Η μπάλα είναι στο δικό τους γήπεδο", τόνισε κατά το πρακτορείο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης