Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bild: H Ελλάδα θα παραιτηθεί από τη δόση αν δεν πάρει το χρέος - Διαψεύδουν Τσακαλώτος - Τζανακόπουλος

tags :
Bild: H Ελλάδα θα παραιτηθεί από τη δόση αν δεν πάρει το χρέος - Διαψεύδουν Τσακαλώτος - Τζανακόπουλος
Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη
Η Αθήνα προτίθεται εν ανάγκη να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δισ. ευρώ, εάν δεν γίνει ελάφρυνση του χρέους της, αναφέρει η Bild, με το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο να διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες.
Για τον λόγο αυτό η ελληνική κυβέρνηση έχει βάλει χρήματα στην άκρη, μην πληρώνοντας λογαριασμούς, μεταξύ άλλων, σε εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες της Bild.

Η γερμανική εφημερίδα γράφει, επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση θα καταβάλει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της, χωρίς να πρέπει να πάρει νέο δάνειο.
Υπογραμμίζει δε ότι η Αθήνα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι θα εφαρμόσει τις ψηφισθείσες μεταρρυθμίσεις μόνον εάν γίνει ελάφρυνση του χρέους, κάτι το οποίο όμως αποκλείουν ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδίως η Γερμανία.

Διαψεύδει η κυβέρνηση

Στη διάψευση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Bild ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει να παραιτηθεί από την επόμενη δόση των 7 δις ευρώ, εάν δεν υπάρξει απόφαση για απομείωση του ελληνικού χρέους προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος.
Σε δηλώσεις του o κ.Τζανακόπουλος διέψευσε το δημοσίευμα ότι η ελληνική κυβέρνηση μελετά αυτό το σενάριο.
«Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαψεύδει το δημοσίευμα της Bild.
"Η Bild διαστρέβλωσε τις χθεσινές μου δηλώσεις.
Ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της τον Ιούλιο.
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών στο Reuters.
"Αυτό που είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις μας.
Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εκταμίευση χωρίς σαφήνεια στο θέμα του χρέους δεν αρκεί", εξήγησε ο κ. Τσακαλώτος.




Πρώτη ενημέρωση: 09:14, Τρίτη 30 Μαϊου 2017
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης