Τελευταία Νέα
Οικονομία

Markit: Περιορίστηκε η συρρίκνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα τον Μάιο 2017 - Στις 49,6 μονάδες ο PMI

Markit: Περιορίστηκε η συρρίκνωση του μεταποιητικού κλάδου στην Ελλάδα τον Μάιο 2017 - Στις 49,6 μονάδες ο PMI
Η στελέχωση του κλάδου ενισχύθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες
Σε ρυθμούς συρρίκνωσης παρέμεινε και τον Μάιο ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σημερινά (1/6) στοιχεία της Markit, με την επιδείνωση του κλάδου ωστόσο να περιορίζεται ελαφρώς σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 49,6 μονάδες, έναντι 48,2 μονάδων τον Απρίλιο, συνεχίζοντας να βρίσκεται κάτω από το όριο των 50 μονάδων για ένατο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, οι έλληνες κατασκευαστές μείωσαν την παραγωγή τους για ακόμα έναν μήνα, λόγω της πτώσης στη ζήτηση, καταγράφοντας τον δεύτερο ασθενέστερο ρυθμό τους τελευταίους εννέα μήνες, γεγονός που οδήγησε με τη σειρά του σε μία ακόμα υποχώρηση στα αποθέματα πεπερασμένων προϊόντων.
Σε ότι αφορά τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων, η πτώση ήταν εξίσου σημαντική, αν και αποδείχθηκε σχετικά περιορισμένη σε σύγκριση με τους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους.
Παρά τη μείωση της παραγωγής, η στελέχωση του μεταποιητικού κλάδου ενισχύθηκε για πρώτη φορά τους τελευταίους έξι μήνες, περιορίζοντας την επιδείνωση που καταγράφεται στο ποσοστό δημιουργίας θέσεων εργασίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Markit, οι επιχειρήσεις παρέμειναν αισιόδοξες ότι οι συνθήκες του κλάδου θα βελτιωθούν κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες, με την παραγωγή να αυξάνεται.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης