Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Σημαντικό αυτό το Eurogroup και δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά – Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της

Moscovici: Σημαντικό αυτό το Eurogroup και δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά – Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της
«Αρνούμαι να φανταστώ ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ», τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, P. Moscovici
Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζει το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, P. Moscovici, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια μιας αποτυχίας».
Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πιστωτές της Ελλάδας ότι «δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά», ενώ προσθέτει «αίσθησή  μου είναι ότι η Ελλάδα σχεδόν εκπλήρωσε ή έχει εκπληρώσει μέχρι τέλους τις δεσμεύσεις της και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη».
Όπως αναφέρει, «η Ευρωπαική Επιτροπή επιθυμεί, επίσης, να μην υπάρχουν αμφιβολίες στο τέλος αυτού του Eurogroup για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Εάν η Ελλάδα μεταρρυθμίζεται, είναι για να έχει μια πιο ισχυρή ανάπτυξη και δημοσιονομικά μεγέθη ώστε το χρέος να είναι βιώσιμο.
Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος πάνω σε αυτό το ζήτημα στην τελευταία Σύνοδο και οι προσπάθειες δεν θα πρέπει να λιθοβοληθούν.
Εκτίμησή μας είναι ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μια καλή βάση, ώστε να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση στις 15 Ιουνίου και να μπορέσουμε επίσης να πάμε προς μια αντιμετώπιση του χρέους που να είναι εποικοδομητική».
Επαναλαμβάνει το μήνυμά του ότι «αυτό το Eurogroup είναι σημαντικό  και δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά», συμπληρώνοντας ότι «μέσα από την πρόοδο που έχει γίνει θα πρέπει να μπορέσουμε να έχουμε έναν θετικό επίλογο.
Απομένουν ακόμη λίγες ημέρες και πιστεύω ότι υπάρχει η γενική επιθυμία για θετικά αποτελέσματα.
Το αντίθετο είναι ακατανόητο».
Αναφερόμενος στο ΔΝΤ είπε χαρακτηριστικά «αρνούμαι να φανταστώ ότι θα καταλήξουμε σε συμφωνία χωρίς το ΔΝΤ», συμπληρώνοντας πως όλες οι προσπάθειες που γίνονται εδώ και χρόνια είναι στη λογική ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει ως εγγυητής της ασφάλειας για το πρόγραμμα.
Μεταξύ άλλων,  χαρακτήρισε ως θετική και ενδιαφέρουσα την πρόταση της Γαλλίας για ρήτρα ανάπτυξης,  δήλωσε ότι σέβεται πάρα πού τον W. Schaeuble, ενώ τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει πραγματικά να δει το τέλος της λιτότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης