Τελευταία Νέα
Οικονομία

Coeure: Το Eurogroup να δράσει αποφασιστικά για την Ελλάδα – Η Αθήνα έκανε ότι της αναλογούσε

Coeure: Το Eurogroup να δράσει αποφασιστικά για την Ελλάδα – Η Αθήνα έκανε ότι της αναλογούσε
Στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 πρέπει να συμφωνηθεί μία «αποφασιστική δράση» για την Ελλάδα, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία της χώρας
Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ότι της αναλογούσε, σε ό,τι αφορά στις υποχρεώσεις της βάσει του Μνημονίου και πλέον είναι στο χέρι των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να βρεθεί λύση στο θέμα του χρέους, διαμήνυσε ο Benoit Coeure, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Κ.Τ.
Όπως τόνισε, μιλώντας στο Bloomberg, στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017 πρέπει να συμφωνηθεί μία «αποφασιστική δράση» για την Ελλάδα, κάτι που θα λειτουργήσει θετικά για την οικονομία της χώρας.
Η Ελλάδα βασίζεται στη συμφωνία που ανοίγει το δρόμο για την ένταξή της στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ., ένα βήμα που θα καθιστούσε την επιστροφή της χώρας στην αγορά ομολόγων λιγότερο δαπανηρή.
Βέβαια, ο κ. Coeure κάλεσε να μην συνδέονται τα δύο αυτά ζητήματα:
«Αυτή είναι μια διαφορετική συζήτηση, είναι μια συζήτηση για τη νομισματική πολιτική, έτσι το Διοικητικό Συμβούλιο θα λάβει υπόψη ό,τι θα βγει από το Eurogroup και αυτό θα εξεταστεί και θα αξιολογηθεί με βάση τους κανόνες μας.
Είναι βέβαιο πως δεν θα είμαστε μέρος του πολιτικού quid pro quo στο Εurogroup.
Πρόκειται για δύο διαφορετικές συζητήσεις».
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Coeure απέκλεισε κάθε συζήτηση περί επικείμενου tapering (περιορισμό του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων).
«Είναι πολύ νωρίς να συζητήσουμε για το tapering» δήλωσε ο κ. Coeure, ενώ πρόσθεσε ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Επίσης, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός εξαρτάται λιγότερο από τα μέτρα νομισματικής πολιτικής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η βρετανική οικονομία δεν είναι μεγάλος κίνδυνος για την οικονομία της ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης