Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η πρόταση μας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει στο τραπέζι

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλίας): Η πρόταση μας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει στο τραπέζι
Την επιθυμία του για συμφωνία όσον αφορά στο ελληνικό χρέος κατά το σημερινό (15/6/2017) Eurogroup αναφέρθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων παραμένει η γαλλική πρόταση σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Bruno Le Maire.
«Η γαλλική πρόταση σχετικά με τη σύνδεση της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με την ανάπτυξη του ελληνικού ΑΕΠ παραμένει στο τραπέζι» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός προσθέτοντας «θέλω μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος».
Επισημαίνεται ότι η γαλλική πρόταση περιλαμβάνει έναν μηχανισμό που θα αναθεωρήσει μία σειρά παραμέτρων ως προς την ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός, αυτός «ο μηχανισμός θα μας επιτρέψει με βάση ρεαλιστικά αποτελέσματα ανάπτυξης να αναθεωρήσουμε κάποιους αριθμούς για το ελληνικό χρέος.
Αυτός είναι ένας μηχανισμός ήπιος-ευέλικτος που μπορεί να ταιριάζει σε όλους».
Όπως διευκρίνισε, «με βάση τον μηχανισμό που θα ορίσει τα κριτήρια, πώς θα προχωρήσει η ανάπτυξη, θα έχουμε τη δυνατότητα να επανεκτιμήσουμε και τα άλλα δεδομένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης